reede, 24. märts 2017

Burgerid veisekotletiga





Kogus: 4 burgerit
Koostisosad:                                                          
Veisehakkliha - 400 g                                              
Kuklid - 4 tk                                            
Sibul - 1 väike                                    
Juust - 50 g                                                
Muna - 2 tk                                                                
Tomat - 1 suur või 2 väikest
Hapukurk - 1 tk
Salatilehed - 4-8 tk olenevalt oma maitsest
Sool - 1 tl
Pipar - ½ tl
Hakkliha maitseaine - 1 tl
Kaste:
Maitsestamata jogurt - 5 sl
Sidrunipipar - 1 tl
Sidrun - 1 väike
Sool - ¼ tl


  • Aseta hakkliha kaussi. Haki sibul. Lisa hakitud sibul, munad ja maitseained hakklihale. Sega kõik hoolikalt läbi.
  • Pane pann pliidile koos õliga soojenema. Õli pane rohkem, kui tavaliselt, siis tulevad kotletid paremad.
  • Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema, et hiljem saaksid kukleid soojendada.
  • Jaga hakkliha neljaks. Tee igast tükist pall ja vajuta see lapikuks, umbes 1 cm paksuseks.
  • Pane kotletid pannile praadima. Prae need mõlemalt poolt pruuniks. Ära unusta praadimise ajal kotlette pidevalt pannilabidaga vajutada! Hetk enne pannilt võtmist puista ühele poole riivjuustu. Pööra kotlet korraks teistpidi, et juust ära sulaks.
  • Lõika kuklid pooleks ja aseta ahjurestile ning võta ahjust ära umbes 5 minuti pärast.
  • Pese tomat, seejärel viiluta. Viiluta ära ka hapukurk.
  • Kastmeks sega eraldi kausis kokku maitsestamata jogurt, sool ja sidrunipipar. Pese sidrun ja lõika pooleks. Pigista ühest poolest 3 sl sidrunimahla kaussi. Sega hoolikalt.
  • Kui kuklid on valmis, hakka burgerit kokku laduma. Esmalt lisa kaste, siis salat, kotlet, tomat, kurgiviilud ja viimasena uuesti kastet ning pealmine kukkel. Kastet lisa oma maitse järgi.
  • Serveeri ja naudi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kanapasta

Kogus: neljale Koostisosad: Kanafilee - 300 g ehk 2 fileed Pasta - 450 g Toidukoor - 250 ml Porgand - 1 keskmine Küüslauk...