reede, 24. märts 2017

Kanasalat




Kogus: neljale
Koostisaosad:
Lehtsalat - 1 pott
Kirsstomatid - 250 g
Kanafilee - 300 g ehk kaks fileed
Ciabatta - 200 g
Riivitud parmesan - 10 g
Karri - 1 tl
Sool - ½ tl
Kaste:
Maitsestamata jogurt - 5 sl
Sidrunipipar - 1 tl
Sidrun - 1 väike
Sool - ¼ tl


  • Pane sooja ahi umbes 200 kraadi juurde, et seal natukese aja pärast ciabatta krutoone krõbedaks teha.
  • Tükelda kana umbes 1 cm suurusteks kuubikuteks. Pane pann pliidile koos õliga soojenema. Kui pann on kuum, aseta sinna tükeldatud kana. Kui kana on tõmbunud valgeks ja vedelik on kadunud, lisa karri ning sool.
  • Pese salat ja tomatid. Tükelda salat ja poolita kirsstomatid. Aseta need suurde kaussi.
  • Tükelda ciabatta. Kuubiku suurus jäta enda valida. Laota tükid ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pane ahju. Ahjus hoia neid umbes 5-10 minutit, et need oleksid pealt krõbedad, kuid vajutades veel veidi pehmed.
  • Kastmeks sega eraldi kausis kokku maitsestamata jogurt, sool ja sidrunipipar. Pese sidrun ja lõika pooleks. Pigista ühest poolest 3 sl sidrunimahla kaussi. Sega hoolikalt.
  • Aseta valmis kanatükid ja krõbedad ciabatta tükid salati ning tomati juurde kaussi. Lisa ka kaste ning sega kõik hoolikalt läbi.
  • Pane valminud salat taldrikutele või kaussidesse ning raputa iga salati peale viimaks parmesani. Valmis!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kanapasta

Kogus: neljale Koostisosad: Kanafilee - 300 g ehk 2 fileed Pasta - 450 g Toidukoor - 250 ml Porgand - 1 keskmine Küüslauk...