Kogus: terve vormitäis ehk kaheksa koogitükki
Koostisosad:
Tume küpsetusšokolaad - 200 g
Jahu - 1 sl
Suhkur - 200 g
Muna - 4 tk
Või - 200 g
Piim - 50 ml ehk 0,5 dl
Serveerimiseks näiteks vanillijäätis ja marjad
- Pane pool potti vett pliidile sooja.
- Tükelda šokolaad ja mõõda ära või kogus. Aseta need teise potti ning sulata vesivannil. Sega pidevalt.
- Pane sooja ka ahi 200 kraadi juurde.
- Kui šokolaad ja või on sulanud, eemalda segu pliidilt. Jäta veidikeseks ajaks jahtuma.
- Lisa jahtunud šokolaadi ja või sisse munad, suhkur, jahu ning piim. Sega see ühtlaseks.
- Pane 24 cm läbimõõduga vormi põhja küpsetuspaber. Vala taigen vormi ning pane ahju. Küpseta kooki umbes 20-25 minutit.
- Kui kook valmis, võta ahjust välja ja lase jahtuda.
- Soovitavalt serveeri koos jäätise ja marjadega, kuid hästi maitseb kook ka ilma lisanditeta.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar