reede, 24. märts 2017

Kohupiimakook banaani ja mustikatega





Kogus: terve plaaditäis
Koostisosad:
Põhi:
Digestive’i küpsised - 400 g
Või - 50 g
Sisu:
Vanillikohupiimakreem - 600 g
Banaan - 2 tk
Mustikad - 100 g
Muna - 3 tk
Muretaigen:
Jahu - 200 ml ehk 2 dl
Või - 30 g
Suhkur - 50 ml ehk 0,5 dl


  • Põja valmistamiseks aseta küpsised suurde kaussi ja purusta pudrunuiaga täielikult pudiks.
  • Sulata või ja lisa purustatud küpsistele ning sega läbi.
  • Jäta või, mida läheb vaja muretaigna jaoks, toatemperatuurile pehmenema.
  • Võta ahjuplaat ning pane põhja küpsetuspaber. Vala küpsise ja või segu vormi ja suru kõvasti kätega ühtlaselt plaadi põhja.
  • Pane ahi soojenema 180 kraadi juurde.
  • Sisu jaoks pane kohupiim suurde kaussi. Lisa sinna munad ning sega kõik hoolikalt läbi. Viimaks lisa ka mustikad ja sega, kuid mitte üleliia.
  • Tee valmis ka purutaigen koogi peale. Selleks võta väiksem kauss. Pane sinna jahu, toasoe või ja suhkur ning tee sellest näppude vahel puru.
  • Vala koogi sisu ahjuplaadile, kuhu oled eelnevalt küpsisepõhja pannud. Viimaks pudista peale purutaigen.
  • Pane kook ahju ja küpseta umbes 30 minutit või senikaua, kuni kook on läbi küpsenud ja pealt kuldpruun.
  • Võta ahjust ning lase jahtuda. Kui kook on jahe, serveeri ja naudi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kanapasta

Kogus: neljale Koostisosad: Kanafilee - 300 g ehk 2 fileed Pasta - 450 g Toidukoor - 250 ml Porgand - 1 keskmine Küüslauk...