Kogus: terve plaaditäis
Koostisosad:
Põhi:
Digestive’i küpsised - 400 g
Või - 50 g
Sisu:
Vanillikohupiimakreem - 600 g
Banaan - 2 tk
Mustikad - 100 g
Muna - 3 tk
Muretaigen:
Jahu - 200 ml ehk 2 dl
Või - 30 g
Suhkur - 50 ml ehk 0,5 dl
- Põja valmistamiseks aseta küpsised suurde kaussi ja purusta pudrunuiaga täielikult pudiks.
- Sulata või ja lisa purustatud küpsistele ning sega läbi.
- Jäta või, mida läheb vaja muretaigna jaoks, toatemperatuurile pehmenema.
- Võta ahjuplaat ning pane põhja küpsetuspaber. Vala küpsise ja või segu vormi ja suru kõvasti kätega ühtlaselt plaadi põhja.
- Pane ahi soojenema 180 kraadi juurde.
- Sisu jaoks pane kohupiim suurde kaussi. Lisa sinna munad ning sega kõik hoolikalt läbi. Viimaks lisa ka mustikad ja sega, kuid mitte üleliia.
- Tee valmis ka purutaigen koogi peale. Selleks võta väiksem kauss. Pane sinna jahu, toasoe või ja suhkur ning tee sellest näppude vahel puru.
- Vala koogi sisu ahjuplaadile, kuhu oled eelnevalt küpsisepõhja pannud. Viimaks pudista peale purutaigen.
- Pane kook ahju ja küpseta umbes 30 minutit või senikaua, kuni kook on läbi küpsenud ja pealt kuldpruun.
- Võta ahjust ning lase jahtuda. Kui kook on jahe, serveeri ja naudi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar