Kogus: umbes 12 tk ehk plaaditäis
Koostisosad:
Kartulid - umbes 1,4 kg
Kanafilee - 300 g ehk kaks fileed
Muna - 2 tk
Juust - 200 g
Sool - 1 tl
Pipar- ½ tl
Karri - 1 tl
Toidukoor või kohvikoor - 150 ml
- Koori kartulid. Seejärel viiluta õhukesteks ratasteks.
- Pane pliidile pott umbes viie cm kõrguse veekihiga.
- Pane kartulirattad keevasse vette ning lisa näputäis soola. Keeda umbes 5 minutit, et kartuliviilud oleksid peaaegu pehmed, kuid veel veidikene krõmpsud. Kurna kraanikausis sõela sees.
- Pane ahi soojenema umbes 180 kraadi juurde.
- Haki kana ja pane pann koos õliga pannile soojenema.
- Pane kanatükid kuumale pannile ja kui kana on juba valgekaks muutunud, lisa karri, sool ning pipar. Prae kuni kana on seest valmis ja pruunikas ning vala peale koor.
- Võta suur kauss. Vala sinna sisse keedetud kartuliviilud, valmis kana koorega ja pool juustu kogust. Sega hoolikalt. Lisa ka munad ning sega uuesti.
- Pane valmis ahjuplaat (võimaluse korral kõrgemate äärtega) koos küpsetuspaberiga.
- Vala saadud sega plaadile ja aja suure lusika või köögi labidaga ühtlaselt laiali. Raputa kohe peale ka ülejäänud juust. Pane plaat ahju.
- Küpseta kartulivormi ahjus umbes 10-15 min.
- Võta ahjust välja ja serveeri.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar