reede, 24. märts 2017

Kananagitsad




Kogus: umbes 30 tk
Koostisosad:
Kanafilee - 300 g ehk 2 fileed
Riivasai - 50 g
Riivjuust - 50 g
Jahu - 50 g
Sool - ½ tl
Pipar - ½ tl
Karri - ½ tl
Muna - 1 tk
Õli praadimiseks
Kaste:
Maitsestamata jogurt - 5 sl
Sidrunipipar - 1 tl
Sidrun - 1 väike
Sool - ¼ tl


  • Lõika kanafileed tükkideks, soovitatavalt lõika piklikud tükid.
  • Võta kaks taldrikut. Ühele pane riivsai ning parmesan ja sega omavahel. Teisele taldrikule pane jahu. Siis võta ka üks kauss ja pane sinna muna. Klopi see lahti ja lisa sool ja pipar. Sega uuesti.
  • Võta üks kana tükk ja esmalt veereta seda jahu sees, kuni see on täielikult jahuga kaetud. Järgmiseks pista see kanatükk läbi munast. Viimaks veereta seda tükki parmesani ja riivsaia segus. Tee nii iga kana tükiga.
  • Pane ahi sooja 200 kraadi juurde.
  • Pane pliidile pann koos õliga. Pane tavalisest rohkem õli, kuna siis tulevad kananagitsad paremad. Kui pann on kuum, lisa kananagitsad. Jäta iga tüki vahele ka piisavalt ruumi, et neid saaks ringi keerata. Pruunista nagitsaid igast küljest kuldpruuniks. Ära muretse, et need ei pruugi seest veel päris küpseks saada, sest need lähevad veel ka ahju.
  • Kui kõik tükid on pruunistatud, pane need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja seejärel ahju.
  • Lase neil ahjus olla umbes 15 min.
  • Kastmeks sega eraldi kausis kokku maitsestamata jogurt, sool ja sidrunipipar. Pese sidrun ja lõika pooleks. Pigista ühest poolest 3 sl sidrunimahla kaussi. Sega hoolikalt.
  • Võta valmis kananagitsad ahjust välja ja serveeri koos kastmega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kanapasta

Kogus: neljale Koostisosad: Kanafilee - 300 g ehk 2 fileed Pasta - 450 g Toidukoor - 250 ml Porgand - 1 keskmine Küüslauk...