reede, 24. märts 2017

Kana-peekoni pitsa





Kogus: terve plaaditäis
Koostisosad:
Tainas:
Jahu - 500 g
Pärm - 25 g
Suhkur - 2 tl
Sool - ½ tl
Vesi - 2 dl ehk 200 ml
Toiduõli - 1 dl ehk 100 ml
Kate:
Tomatipasta basiilikuga - 2,5 dl ehk 250 ml
Tükeldatud konservananass - 100 g
Kanafilee - 300 g ehk 2 fileed
Viilutatud suitsupeekon - 100 g
Riivjuust - 200 g
Sibul - 1 keskmine
Praadimiseks õli
Karri - 1 tl
Pitsamaitseaine - umbes 2 tl


  • Taigna valmistamiseks võta suurem kauss ja pane sinna käesoe vesi. Lisa sinna pärm ja sega, kuni kõik on lahustunud. Nüüd lisa sinna sool, suhkur ja pool jahust. Sega kätega. Siis lisa ülejäänud jahu ja õli ning sõtku hoolega. Kui tainas tuleb kausi küljest lahti, on see valmis. Pane kausile puhas köögirätik peale ja lase taignal soojas kohas kerkida umbes 30 minutit.
  • Haki kanafilee umbes 1 cm suurusteks kuubikuteks.
  • Tükelda sibul väikesteks tükkideks ning  tee seda ka peekoniga.
  • Pane pann pliidile soojenema, lisa ka õli. Kui pann on kuum, lisa sinna tükeldatud kana. Kui kana on tõmbunud valgeks ja vedelik on kadunud, lisa karri ja sibul. Sega. Veidi aja pärast lisa ka peekon. Sega läbi.
  • Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema.
  • Pane ahjuplaadile küpsetuspaber. Sinna lisa kerkinud tainas ja hakka seda kätega ühlaselt laiali ajama, kuni terve plaat on kaetud.
  • Kui oled taigna plaadil laiali ajanud, lisa sinna tomatipasta ja määri seda lusikaga kogu taigna peale. Nüüd raputa ühtlaselt peale pitsamaitseaine. Siis lisa ka pannilt kana ja peekoni segu. Jaota kate ühtlaselt kogu pitsa peale.
  • Kalla ananassikonservist vesi ära ja lisa ananass.Viimasena lisa ühtlaselt peale riivjuust.
  • Pane ahju ning küpseta umbes 20 minutit või kuni põhi on läbi küpsenud ja juust peal on kuldpruun ning krõbe.
  • Serveeri ja lase hea maitsta.
 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kanapasta

Kogus: neljale Koostisosad: Kanafilee - 300 g ehk 2 fileed Pasta - 450 g Toidukoor - 250 ml Porgand - 1 keskmine Küüslauk...