reede, 24. märts 2017

Frikadellisupp



Kogus: neljale
Koostisosad:
Frikadellid:
Maitsestamata hakkliha - 200 g
Muna - 1 tk
Sibul - ¼ keskmist
Sool - ¼ tl
Jahvatatud pipar - näpuotsatäis


Supi sisse:
Porgand - 1 keskmine
Kartul - 3 keskmist
Puljungikuubik - ½ kuubikut
Sool - ¼ tl
Õli praadimiseks
Soovi korral till serveerimiseks


  • Frikadellide jaoks võta kauss ja pane sinna hakkliha, muna, sool ja pipar. Koori ja haki sibul väikesteks tükkideks ning siis lisa see samasse kaussi. Sega kõik hoolikalt läbi. Valminud segust võta ühesuurused tükid ja veereta peos palliks ning pane taldrikule.
  • Koori kartulid ja porgand. Tükelda kõik väikesteks kuubikuteks.
  • Pane 1 liiter vett potiga pliidile soojenema. Kui vesi hakkab keema, lisa sinna tükeldatud kartulid ja porgand, puljongikuubik ja sool. Sega kulbiga. Kui supp hakkab uuesti keema, lisa frikadellid. Keeda, kuni frikadellid on läbi küpsenud ja köögivili on pehme.
  • Võta tulelt, lase veidi jahtuda ning serveeri näiteks tilliga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kanapasta

Kogus: neljale Koostisosad: Kanafilee - 300 g ehk 2 fileed Pasta - 450 g Toidukoor - 250 ml Porgand - 1 keskmine Küüslauk...